Att vara fri.

Det är inget speciellt med julen egentligen. Den kommer jättesnabbt som en smocka rätt i ansiktet på alla stackars stressade julklappskonsumenter, och avlägsnar sig lika snabbt igen, efter att ha gjort folk något fetare.
Först går man runt och längtar ett helt år efter just den här enda lilla dagen, och sen sitter man där och tittar på Kalle Anka och säger "nej, inte den här! " till varje sönderbekant klipp, äter pepparkakor, och sen är det över utan att man ens märkte att det någonsin var annorlunda.
Och nu är man ledig. För att ha tid att shoppa på rea som egentligen är lagerrensning av mindre önskvärda och rent av fula varor som ingen ville köpa till fullpris under året som gått.
Jag frossar i örhängen på halva priset. Räknar dagarna som är kvar till det nya året. fyra. Sen är det tio dagar kvar på friheten, tio dagar kvar över ytan i plugg-och-stresshavet, där jag kan andas och bli påmind om hur det känns att vara levande. Sen börjar det om igen. Och man längtar till nästa jul.
"Vad gör man egentligen när man är ledig?" Kan jag undra ibland, sådär för mig själv. Jag har glömt bort hur man gör. Istället sitter jag och oroar mig för mattenationella som ligger ett ljusår fram i tiden, tänker konstant på mitt projektarbete som varken har ett existerande slut eller en början,och läser smarta böcker i ett ynkligt försök att få bättre poäng på högskoleprovet. Jag undrar om jag kan släppa allt det där och tänka på ingenting. Stänga av alla måsten och bli kreativ och lycklig istället. Det är när man har riktigt, riktigt tråkigt som man börjar hitta på saker själv. Jag saknar den känslan. Och jag tänker vänta på den.
För det här lovet behöver jag verkligen bara ta det lugnt. Andas, återhämta mig, ladda batterierna. Tillochmed min reservenergi har tagit slut. Och det är nu det känns. När allt är över. Men det är det ju egentligen. Bara fjorton dagar i  en knasig verklighet utan plugg. Fast inte ens det stämmer, tillochmed på lovet har vi saker att göra. Men det är väl lika bra att få det gjort.
Nej. Nu tänker jag överge denna förvirrade text för att göra något annat. Sakna julen kanske. Eller ha tråkigt.
2010-12-27 @ 20:58:49 Clara helt enkelt Permalink


Kommentarer
Postat av: nizzzzz

Word. Men hoppas ändå att du hade en bra jul. :)ps: mattenationella? finns inga nationella i något ämne förutom svenska i 3:an.

2010-12-31 @ 00:03:49
URL: http://2cool4ablog.blogspot.com


Namn:
Glöm mig inte!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Jag har en egen hemsida:

Skriv rakt från hjärtat:

Trackback