Att ta tag i sitt liv

Jag har nu tagit beslutet att inaktivera mitt facebookkonto. Det är ett beslut jag tänkt på länge , och nu slutligen bestämde mig för att förverkliga. Jag har länge vetat hur det ligger till, men undersökningen jag gjorde förstärkte mina övertygelser. Alla de tillfrågade höll med om att facebook varken var särskilt underhållande eller intressant, men att det däremot var tidsfördriv, beroendeframkallande och onödigt. Trots det sitter en halv miljard människor framför dataskärmen och slösar bort sina liv. Till vilken nytta? Det är så himla onödigt att jag blir åksjuk. HUR i helvete kan en hel värld av människor överanvända en hemsida så till den grad att de inte får någonting gjort? när de dessutom inte ens tycker att facebook är särskilt givande?
Fyllde motiverat i rutan " berätta mer" på avaktiveringssidan ( efter att jag gråtit en skvätt över att Melker, Andrea, Camilla, Sandra och Fanny kommer att sakna mig ) :

Facebook är beroendeframkallande och får folk att lägga ner mer tid framför datorn än vad som är hälsosamt. visserligen är facebook ett bra sätt att hålla kontakten med folk man inte träffar så ofta, men det har snarare blivit så att man använder facebook för att hålla kontakten med folk man ändå träffar hela tiden. Jag använder hellre min fritid till att träffa mina vänner på riktigt än att slösa bort timmar framför datorn. jag vill inte bli en del av ett samhälle där alla sociala relationer sker på internet. nej, hoppas fler tar sitt förnuft till fånga, jag tänker skaffa mig andra hobbys istället, som faktiskt gör skillnad. inga mer bortslösade timmar!  dessutom ( har precis gjort en undersökning om det här ) så känner sig många människor stressade av facebook, och loggar in för att kolla vad som har hänt trots att de egentligen inte vill, och är inloggade i timmar trots att de alla är överens om att det väldigt sällan händer något intressant. samtliga tillfrågade höll också med om att facebook nästan aldrig är underhållande, utan att det endast är tidsfördriv. snacka om onödigt?  bye bye facebook.

Nej vet ni vad? Nu ska jag skaffa mig ett liv. Jag ska leva hälsosamt, börja måla och pärla halsband, skriva musik och träffa mysiga gosiga vänner på riktigt. Inget mer slösurf och kontrollbehov framför facebook. Från och med nu ska jag börja göra vettiga saker, om jag så nu är den enda i världen som gör det. Enligt boken Connected kan mitt val dessutom påverka dig, dina vänner, dina vänners vänner och dina vänners vänners vänner. Hoppas det stämmer, hade inte varit fel att få bidra till att rädda världen.
Alla gör sina val, och jag har gjort mitt. Och det känns skönt!
2010-12-15 @ 10:30:56 Clara tar tag i sitt liv Permalink


Kommentarer
Postat av: Anna Karlsson

hahahah älskar utfrågningen om varför man går ur face book! bra jobbat clara, starkt av dig. nu kan vi bilda en-vi-som-inte-hare-face-book-men-är-glada-ändå-klubb!!!

2010-12-15 @ 11:32:17
Postat av: Clara

Haha, och bilderna av mina vänner som kommer sakna mig. för att ge en dåligt samvete. sämst. ja! vi kör på det :D

2010-12-15 @ 16:34:07
Postat av: elina

STARKT CLARA! men nu kan du ju inte se den roliga bilden jag precis taggade dig i!

2010-12-15 @ 18:34:21
Postat av: fanny

du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i att du måste ta tag i ditt liv

2010-12-15 @ 22:14:03
URL: http://fotarfarbrorn.blogg.se/
Postat av: clara

slår vad om att det där hade blivit en awesome låt.

2010-12-16 @ 00:44:01
Postat av: Linnea

Hade det funnits en gillaknapp hade jag gillat detta! <3

2010-12-16 @ 17:02:11
URL: http://lihmk.wordpress.com


Namn:
Glöm mig inte!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Jag har en egen hemsida:

Skriv rakt från hjärtat:

Trackback