My nightmares

Har drömt mardrömmar tre nätter i rad, sen i lördags. Det är inga vanliga "hej jag blir jagad eller håller på att missa ett tåg-stress-drömmar" utan riktigt jävla sjuka skitläskiga drömmar där alla dör eller redan är döda.
Drömmarna är läskigt verkliga, detaljrika och på gränsen till att jag kan styra dom själv.

I lördags drömde jag att jag följde en ström med flyende människor in i en tunnel, vägen var sönder och vattenfyld, vilket gjorde att man var tvungen att simma vissa sträckor för att ta sig fram. Efter ett tag kommer jag fram till en stor svart rullstrappa, där de flesta människor tar vägen, men jag går in bakom rulltrappan och hamnar i en gång som leder till en gammal nedlagd fabrik ( mystic chains , fråga mig inte varför )  jag går längre och längre in, och tillslut övergår fabriksruinerna till något grottliknande, det hänger rostiga kedjor från stenarna, och i taket/ väggen finns det ett stort akvarium där det flyter omkring döda halvruttna människor tillsammans med äckliga oranga sugfiskar.
Jag kan inte gå därifrån, men jag kan sätta händerna för ögonen, vilket är anledningen till att jag kommer ihåg drömmen till stor del genom mina fingrar. 
Senare i samma dröm ser jag en man dö skräckslagen genom en elchock, han skriker på min hjälp, saker som " snälla ta mig härifrån, hjälp, mig, snälla snälla jag vill inte dö" Men återigen kan jag inte göra något, bara blunda och hålla för ögonen.

Inatt drömde jag om två män som precis lyckats fly i ett flygplan från ett krig, de landade på ett tågspår i en grotta, den ena mannen ramlar ner i ett hål,  precis efter att den första glatt utropat " hurra! vi klarade det"  han springer runt förtvivlad och letar efter sin kompis, innan han fastnar med benet i rälsen, och blir av med det ( skriker av smärta ) när  tåget kommer. ( och det här drömde jag precis efter att jag drömt fram nån jävla sjuk skräckscen om en mördare som jagade en familj i svarta herrgårdskorridorer med saxar. ( alla dog. ))

Jag menar hallå, vilka freudianska budskap kan det finnas bakom de här drömmarna? Kan någon tolka dem åt mig?
Scen ur min dröm " mystic chains"  . haha, har ingen aning om varför den fick ett namn.
2010-08-31 @ 12:13:59 Permalink Målerier och annat kreativt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blev inspirerad av mig själv...

...och kände att det här med att skriva ner allt jag har att säga var en ganska bra idé. Kände falktiskt tillochmed att det var dags att ge min "Clara tar tag i sitt liv"-kategori lite nytt innehåll. Att jag ens har en kategori med det namnet säger ju faktiskt en hel del. Heh.

The first step towards recovery is admitting you have a problem. ( citat från Dexter, sorry. Antagligen känt redan innan iförsig. )

Så, vad är mitt problem?
1. Jag är konstant dötrött.
2. Jag har 120 saker att göra men fortsätter tänka "äääääääh jag tar det imorgon"
3. Jag äter galna mängder smör, ( 500gram på en vecka, eller är det normalt? ) Men är fortfarande smal som en pinne. Just great.
4. Jag skulle träna och träna och träna och träna lite till och sen bli en fucking ninja i sann Becca-anda så att jag kunde bevisa för Henrik att jag inte alls råsuger på idrott, men hitills har jag bara tränat två gånger på hela sommaren. Damn it.
5. Jag har samlat på mig en massa titlar i LUF. why? is it ever gonna stop?
6. Jag måste hitta ett nytt hem.
7. Jag är pank.
8. Jag längtar bort från lovet men orkar inte med skolan, inte för att det är tråkigt men att jag där kommer få tillökningar till min redan oändliga att-göra-lista.
9. That was all, was it?
10. Nej juste, jag känner mig småensam och vill köpa ett husdjur, eller ta hand om ett gammalt. Har du en hamster över?
Okej. Där har vi problemen, nästa steg är att ha en plan för att bli av med dem. Kanske borde spara det till ett annat inlägg för det här blev lite långt?

Dålig ursäkt för att inte göra något åt mina problem. Okej, proffset talar. Jag tror det är såhär. Clara behöver rutiner. Riktiga, ofrånkomliga, vackra rutiner.

Typ såhär. Gå upp sju varje morgon. Ät massa frukost. Packa saker kvällen innan. Gör det viktigaste först på morgonen. Tillexempel ta på mig byxor framför att platta håret. Liksom, att gå till plugget utan plattat hår GÅR faktiskt att genomföra, men utan byxor är det halvt tveksamt. Gå till bussen 16 över no matter what happens. Då måste jag alltså knyta skorna 13 över. eller nåt sånt, eller nä, typ 14.

Jag måste träna minst två gånger i veckan, gärna efter skolan, helst tre gånger.

Jag måste gå och lägga mig samma tid varje dag om jag inte måste vara uppe, och då är det samma vakna-tid som gäller. Partynights here I come!

Jag ska göra mina läxor ett bestämt klockslag varje dag. Typ mellan 6 och 8. VARJE dag.

Jag ska sluta äta socker och fett och börja äta nyttigt. Sallad, kyckling, gröna äpplen. That kinda stuff.

Jag ska köpa ett djur. En ökenråtta, ödla, undulat eller varför inte en skorpion eller guldfisk eller rexkatt.

Jag ska skaffa mig ett jobb. ( Efter min 18-årsdag)

Jag ska köpa en asdyr kalender och börja planera som en gud. Om han nu planerar. Men det måste han ju göra annars hade det ju blivit hel kaos i hans liv.

Jag ska utföra en yogaritual med tända ljus och fundera över meningen med livet med en timme innan jag går och lägger mig.

Jag ska kolla på lägenheter, någon som vill dela med mig? Eller ett rum? Vem var det som hade ett rum? Johanna?

Och sen. Ska. Jag. Avsluta. Mitt. Konto. På. Facebook. Slutgiltigt. För facebook gör mig lat, beroende och osjälvständig och det är inte känslor jag vill ha i mitt liv. Tiden som blir över kan jag ägna åt annat. Riktiga sociala kontakter, bakverk, konstverk eller bara tid för mig själv.

Nytt år, iallafall ny termin, nytt liv. Hoppas, för min skull, att det håller den här gången.

2010-08-23 @ 18:12:48 Permalink Clara tar tag i sitt liv Kommentarer (4) Trackbacks ()


dexter

Kan också passa på att tipsa om number one bästa serien som någonsin gjorts, nämligen Dexter.
Vet att jag tjatar och är läskigt nära beroende, men tycker bara att ingen annan borde gå miste om denna underbara historia. Om en seriemördare som jobbar på sina egna fall. Genious. Man kan inte annat än att älska det.
Har sett 25 avsnitt sen i tisdags, är jag totalfast eller vad? Men, anyways, har bara 19 avsnitt kvar nu tills jag är ikapp teven, säsong tre avsnitt åtta, halv tio, måndagar, sexan. Check it out. Ville bara säga det.
2010-08-23 @ 17:57:02 Permalink Clara Inspireras Kommentarer (0) Trackbacks ()


Välkommen till mitt personliga kaos.

Kände att det var längesedan jag skrev ett riktigt inlägg, på sistonde har jag inte haft alls mycket inspiration till att skriva, det har mest blivit bilder, musik och cheesy citat på Engelska.
Det är inte bara bloggen som fått lida av min brist på skrivarinspiration, även min dagbok ( om jag nu haft en sådan) och samtliga av mina novellprojekt har lagts på hyllan ett bra tag nu. Varför?
För något år sedan var skrivandet en viktig del av det jag,  ja , höll på med. Jag hade drömmar om att bli journalist, eller kanske tillochmed författare, och jag arbetade febrilt på min flummiga barnboksidé jag fick från en svettig feberdröm.
Jag har alltid tyckt om att skriva. Men sen blev det liksom bara som att jag inte längre hade något att säga. Eller kanske för mycket att säga, för mycket för att få ner i ord. Bättre med känsla.
Och nej, den här bloggen har inte varit superpersonlig det senaste, men kanske är det inte heller det som är meningen. Om det nu finns någon mening, känns mer spontant om jag ska vara ärlig.  Ett ställe att dumpa konstiga idéer på. Kanske.
Hade tråkigt så jag kollade igenom en massa gamla inlägg, och de skiljer sig så galet mycket från dom nya. Mer åsikter, mer att säga, mer historia, mer Clara? Borde få tillbaka lite av det. Inte bara i bloggen, utan allmänt.
Alla har alltid något att säga, och jag råkar vara huvudpersonen i mitt liv.
Flummigt som vanligt, ingen tanke bara ord. Eller kanske bara tankar. Extrem oreda. Ingen ordning. Men, iallafall ett inlägg. I´m back. Iallafall för ett tag, jag hoppas längre.
2010-08-23 @ 17:52:48 Permalink Clara Tänker Kommentarer (1) Trackbacks ()


You shouldn´t have missed the sky tonight.

2010-08-22 @ 00:48:55 Permalink Clara Skapar Kommentarer (2) Trackbacks ()


Love me to pieces.Hade sönder en spegel. Eller två. Lucky me, allt är som det ska vara.
2010-08-22 @ 00:39:10 Permalink Clara Tänker Kommentarer (0) Trackbacks ()


I wont forget what you said.

2010-08-22 @ 00:27:08 Permalink Clara och Musiken Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hatar min dator och hatar min mobil. Det ...

Hatar min dator och hatar min mobil. Det Är deras fel att jag fortsätter vara uppkopplad och upbokad trots att jag så himla mycket bara behöver ta det lugnt. Facebookförbudet var trots allt det bästa som hänt mig. Tänker stänga av mobilen tills på söndag och bara använda datorn till att redigera liberaltidningen. Jag ska hyra hela trueblood säsong två (ja , är för feg för att ladda ner ) och bara ligga under täcket och mysa. JAg behöver det. Bye bye social life.

2010-08-04 @ 15:19:16 Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()


Just another day of summer2010-08-02 @ 23:14:31 Permalink Clara Skapar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Everybody is talking about Sandy Skoglund-> alla bilder av Sandy Skoglund    Hennes hemsida

Läste om den här fotografen i GP alldeles nyss, efter att jag slutligen, efter en hel dag, fått in tidningen i huset.
Hon är amerikan, trots efternamnet, och är aktuell med en utställning i Halmstad.
Blev bara så fascinerad av hennes bilder. Det påminner mig om att det inte handlar om att ta en bild, utan om att skapa en känsla.  Kollade igenom alla hennes bilder på hennes hemsida, och blev så inspirerad. Duktig tjej det där. Älskar sånna där drömlika och småkonstiga bilder, som lämnar frågor.
Varje bild har iscensatts på riktigt, och djuren har hon säkerligen också snickrat ihop själv.
Radioaktiva katter och flygande guldfiskar, som en lite smått obehaglig men samtidigt mysig dröm man inte vill vakna ifrån.
Nej, well done Sandy, you´re my inspiration.
2010-08-02 @ 22:57:08 Permalink Clara Inspireras Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0